Searching for homes

15 May 2016

 

 

 

 

Flygfoto över min älskade stadsdel där jag bott hela mitt liv! Det är inte så att jag anser att Östermalm på något sätt är bättre än andra stadsdelar, utan det är stadsdelen där jag har min historia och känner mig hemma. Naturligtvis är det där jag kommer bo när jag hittar min första lägenhet. En resa som börjar lite smått idag. Även om jag inte är riktigt säker på att jag kommer stanna i Sverige och därför ens behöver köpa en lägenhet har jag ändå tänkt att försöka ha lite framförhållning ifall att jag stannar. Min familj har ju flyttat runt en hel del under tiden jag bott här, så jag kan vilka områden jag vill bo och och vilka jag inte vill bo i.  

Jag kan tänka mig hela nedre Östermalm, dvs området mellan Sturegatan - Karlavägen - Skeppargatan - Strandvägen - Birger Jarlsgatan (med det sagt vill jag inte bo långt ut mot Djurgårdsbron och områden som Grev Magnigatan, Banérgatan och bortåt eftersom jag bott där och det är himla dött och off och dåligt med kommunikationer och affärer). Ett annat område jag kan tänka mig är runt Karlaplan, eftersom jag bott stor del av min barndom på Tysta Gatan. Så det lilla området Luzengatan, Breitenfeltsgatan och Tysta Gatan är också okej. Jag kan också tänka mig Villastaden ovanför Humlegården och vissa nedre centrala delar av Eriksbergsområdet. 

Nu kommer vi till själva lägenheten. Absoluta krav är gathus, gammal stil (alternativ vind), hiss och ej nb. Jag prioriterar också väldigt mycket balkong/terrass eftersom när man är ung har man ofta fester :) Möjligheter till att laga mat är viktigt, eftersom jag lagar all mat själv från grunden och undviker halvfabrikat. Jag vill också ha en förening som har inga eller väldigt låga lån, så låg avgift är ett måste. När det kommer till storlek så har de nästan ingen betydelse alls, utan 1-2 rum. Jag har bott i allt från 7 rum i 2 hela våningsplan till en 2,5 rumslägenhet, så jag är flexibel. Det viktigaste är känslan i lägenheten, att jag får en känsla av hemtrevnad och att det är mitt mysiga hem :)

Idag ska jag titta på två lågenheter, en på Sibyllegatan och en på Cardellgatan. Det verkar vara väldigt få lågenheter ute på marknaden nu, men det är inte bråttom alls,  ännu iaf!  Om Stockholm överhuvudtaget blir mitt framtida hem, det vill säga ;) Pussen

 

This is just a post about me looking at apartments in Stockholm. I might not even stay in Sweden, but if I would, I will need an apartment later this year. I will not translate the post in all, due to all their is is details about where and how I would prefer to live and not live! xoxo

 

 


0 COMMENTS